ABN AMRO
Product strategy
Personas
Customer journey mapping
Product roadmapping
Workshops faciliteren
Design sprint workshops
Design Thinking
Innovation sprints
Speed boat methode
MoSCow canvas
User Experience (UX)
Double diamond
Card sorting
Tree testing
Interviewing
Informatie architectuur
User flows & scenarios
Usability testing
A/B experimenten
Lean, Agile en Scrum
User Interface (UI)
Wireframing
Visueel en UI ontwerp
Online (re)branding
Interactie patronen
Design systems
Design tokens
Prototyping
WCAG 2.0 accessibility
Documentatie
Micro-animaties
Maandelijkse check-in van Grip
Klant | ABN AMRO |
Jaar | 2021 |
Bijdrage | UX, UI, Grip's design systeem, user flows, interaction design, prototyping, interviews afnemen, usability testen, developer handover |
Leestijd | 3 minuten |
De Maandelijkse check-in van Grip geeft de gebruiker inzicht in zijn financiën over de afgelopen maand. Het zijn inzichten waar de gebruiker actie op kan nemen, ook wel actionable insights genoemd.
Iedere maand presenteert Grip een aantal kaarten om spelenderwijs te informeren hoe de gebruiker ervoor staat. Is er al een budget aangemaakt? Is de gebruiker binnen het budget gebleven? Wat zijn de categorieën waar het meest aan is uitgegeven? Wat waren de grootste uitgaven over die periode? Hoeveel wordt er maandelijks aan boodschappen uitgegeven? Etc.
Naast het informeren over hun uitgave patroon, is het onze taak om ook beter financieel gedrag te ontwerpen. Hoe toetsen we over een langere periode of zij hun financiën begrijpen en het onder controle hebben? Wat is de frequentie waarin we informatie opnieuw onder de aandacht brengen om hun geheugen op te frissen?
Resultaat
We hebben onder meer geleerd, dat gebruikers regelmatig over budget gaan en het daarmee waardevol is om ze pro-actief te informeren over hun financiën. En voor gebruikers die weinig tot geen tijd hebben, kunnen een kaart bewaren door het op een to-do lijst te zetten. Op die manier kunnen ze de kaart op een geschikt tijdstip bekijken en van hun lijst afstrepen.
En als laatst, de Quiz
Hoewel er positief gereageerd wordt om bewuster met geld om te gaan, is het hebben van een Quiz (kaart) overbodig. Veel deelnemers geven aan weinig tijd te hebben voor een spelletje en vinden het zelfs zinloos. Zij denken dat het bijdraagt aan meer bewustwording maar dat het misschien op een andere manier kan worden ingestoken.
Oplossing voor de gebruiker
- Inzicht in hun uitgave patroon
- Direct actie kunnen nemen op hun financiën
Business goals
Gebruikers activering en de retentie verbeteren
Fotogallerij
Timeline